editorial

Golf är en sport som inte bara handlar om att träna sin teknik och förbättra sitt spel, utan också om hur man beter sig på och utanför golfbanan. Det är viktigt att ha koll på vett och etikett när man beger sig till en golfklubb, både för att visa respekt gentemot sina medspelare och för att upprätthålla en trevlig atmosfär. 

Beteende

Ett gott beteende är viktigt för att skapa en trevlig atmosfär på en golfklubb. Visa alltid respekt för dina medspelare genom att vara tyst när de slår bollen och kö till nästa hål utan att tränga dig före. Var också uppmärksam på ditt kroppsspråk och undvik att visa irritation när det går dåligt, eftersom det kan påverka andra spelares humör och koncentration.

golfklubb

Klädkod

På många golfklubbar råder en klädkod som alla spelare förväntas följa. Ofta består den av en pikétröja eller skjorta med krage, golfbyxor eller knälånga shorts och golfskor utan metalldubb. Det kan vara bra att undersöka vilken klädkod som gäller på https://motalagk.se/, så att du inte riskerar att bryta mot reglerna.

Förhållningssätt

Att ha ett bra förhållningssätt på golfklubben innebär att du tar hänsyn till dina medspelare och visar prov på god sportanda. Tänk på att vara hjälpsam genom att erbjuda att bära en annan spelares klubbor, eller att plocka upp en boll som denne tappat. Applådera gärna när någon slår ett bra slag och visa sympati om spelaren misslyckas, istället för att göra narr.

Vett och etikett på banan

För att upprätthålla en fin spelupplevelse för samtliga spelare är det viktigt att följa vissa etikettsregler på banan. Om du befinner dig i en bunker, se till att jämna till sanden med en kratta efter att du slagit, för att ge nästa spelare en rättvis chans. Att laga nedslagsmärken på greenerna så att de återställs inför kommande spelare är också en viktig regel att känna till.