Varför är det bra att få massage?

Varför är det bra att få massage?

Det är skönt att få massage. Men förutom att det kan vara väldigt avslappnande och behagligt finns det faktiskt andra lite mer oväntade fördelar med att få en massage. Forskning har faktiskt visat på att du mår bättre av att få massage. Det vill säga om du lider av en depression eller annan psykisk ohälsa kan du faktiskt lindra den genom att regelbundet gå på massage. Ytterligare fördelar med att få massage är att det kan lindra huvudvärk. Speciellt om det rör sig om spänningshuvudvärk. Spänningar i nacken och muskler runt omkring kan leda till spänningshuvudvärk. Genom massage löser du upp stela muskler vilket i sin tur kan leda till att du blir av med din huvudvärk.

 

Unna dig en massage

Så oavsett vad din anledning är till att du känner dig i behov av en massage är det verkligen något du borde unna dig. Massage är inget som bara känns bra utan kan faktiskt hjälpa dig som haft långvariga problem. Om du känt dig stressad kan massage minska din stress. Många ställen tar även emot friskvårdskuponger så om du får sådana från din arbetsplats kan en massage vara ett bra sätt att utnyttja dessa på.

 

 

Gå regelbundet

Det är dock viktigt att gå på massage regelbundet om du på riktigt vill minska stress eller lindra något annat besvär du har. Att gå på massage en gång kommer såklart hjälpa till viss del. Men om du exempelvis lider av spänningshuvudvärk är det något du måste arbeta med regelbundet för att det inte ska komma tillbaka. Om du känner att du har stela leder eller känner mycket stress är helkroppsmassage något att rekommendera. Då får du chans att slappna av ordentligt samtidigt som du blir av med spänningar i hela kroppen. Om du är nyfiken på att testa kan du enkelt boka en tid hos en massagestudio nära dig.