advertorial

Vägmarkeringar guidar både bilister, cyklister och gångtrafikanter rätt. En väg utan vägmarkeringar är inte riktigt funktionell och kan till och med vara farlig. Särskilt på natten om det inte finns någon gatubelysning som lyser upp. Med hjälp av vägmarkeringar ser man var vägen slutar och vägrenen tar vid. De visar även var man får och inte får köra och gör att trafiken flyter på bättre. 

På en parkeringsplats är vägmarkeringar ett måste om man vill kunna nyttja ytan på bästa sätt. Annars blir det lätt rörigt och människor parkerar kors och tvärs. Med tydliga vägmarkeringar som visar inom vilken yta man ska parkera och var man ska köra in och ut blir parkeringen också säkrare. Därför kan det vara bra med vägmarkeringar även på en arbetsplats där man använder sig av olika typer av truckar i verksamheten. Med vägmarkeringar som visar riktningen blir arbetet säkrare och går smidigare vilket också ökar produktiviteten.

 

image

 

Vägmarkeringar går att använda till mycket

Vägmarkeringar skapar ordning, visar vägen och höjer säkerheten. Men med samma teknik kan man också göra skolgården roligare med spel- och lekmarkeringar. Eller varför inte göra en egen basketplan med raka linjer på innergården? Vägmarkeringar kan man använda till mycket och det är bara fantasin som sätter stopp. De går att göra i alla möjliga kulörer och behöver inte vara vita.

Viktigt att färgen är UV-tålig

Det finns företag som är specialiserade på vägmarkeringar av alla de slag och som åtar sig uppdrag från skolor, privatpersoner, föreningar, fastighetsägare och företag. Men innan man gör en beställning kan det vara bra att jämföra priser genom att ta in kostnadsförslag från mer än ett företag. Då vägmarkeringar utsätts för en hel del slitage från bland annat solen så gäller det att välja ett företag som använder sig av UV-tålig färg. Annars kommer inte markeringarna bli särskilt beständiga.