Vad är en väggdekor?

Vad är en väggdekor?

En väggdekor är, som namnet självt antyder, ett sätt att dekorera sitt hem på genom att klistra unika motiv på väggar eller dörrar. Motiven kan föreställa allt från bilder och målningar till olika plakat. Oftast dekorerar man sina väggar men en väggdekor kan användas för att piffa upp din brevlåda, din spegel, fönster eller kakel. Varianterna är oändliga och som man ofta säger – det är endast din fantasi som sätter gränserna. Idag finns det ett stort produktsortiment som erbjuder något för alla smaker och preferenser. Speciellt roligt är det att titta på motiv för väggdekor för barn.

 

Väggdekor för de små

En del tillverkare har ett särskilt intresse för barnmotiv och tittar man på deras kollektioner kan man hitta en uppsjö av fantastisk väggdekor för barn och yngre. Småflickor älskar enhörningar och det är alltid en bra idé att köpa en väggdekor med sådana motiv, speciellt om de går i rosa. Då får man som förälder ett lyckat resultat. Pojkar i sin tur kanske föredrar trendiga världskartor eller fotbollsmotiv. Självklart ska färgen inte vara rosa eller röd i det här fallet utan mörkblå eller grå.  Lycka till med att dekorera barnrummet och göra det till ett trivsamt ställe som de små vill spendera tid i.

Vad tillverkas väggdekor av?

Väggdekorer producerade av folie men det finns även produkter gjorda i andra material.

Ett exempel är akryl-klister, som idag används mest till klistermärken. Här är den rätta platsen att påpeka att folie är det bästa valet till väggdekor. Materialet håller längre och är av  bättre kvalitet, mest på grund av att det är bäst lämpat för ändamålet. Väggdekor av folie är finare och mer detaljerad samt har längre hållbarhet. Den är även mer flexibel och slitstark. Med andra ord, satsa helst på en väggdekor av folie när du väljer ett sådant komplement till ditt hem.