Vad är en PRP-behandling

Vad är en PRP-behandling

En PRP-behandling gör du för att förnya dina celler och på så sätt få en slätare och mer elastisk hud. Det används alltså som hudföryngring. Behandlingen kan göras både i huden för att skapa ett mer ungdomligt utseende men också i hårbotten för att få tillbaka din hårväxt. Det är en behandling som med hjälp av bioföryngrande cellteknik stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen. Syftet är alltså att förnya dina celler och på så sätt ge en slätare hy eller ökad hårtillväxt. Behandlingen passar för dig som har åldrad eller solskadad hud och för personer som lider av håravfall. Den kan även lämpa sig för dig som har kollagenrelaterade hudproblem. Om du känner igen dig i något av det ovanstående kan du läsa mer om det här https://www.85kliniken.se/.

 

Hur går behandlingen till

Behandlingen går till på så sätt att du lämnar lite av ditt blod. Precis som när du lämnar ett blodprov. Sedan separerar man plasman och blodplättarna från blodet. Det är blodplättarna och plasman som innehåller tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen vilket därför kan läka skadad och åldrad hud. När man separerat blodplättarna och plasman från ditt blod injiceras sedan detta i de områden du önskar behandla. Det är alltså ett enkelt ingrepp och du kommer återhämta dig snabbt efter utförd behandling.

 

 

Upprepade behandlingar

De allra flesta behöver göra mer än en behandling för att uppnå önskat resultat. Men hur många behandlingar det kommer behövas för just dig är individuellt. Men normalt sätt brukar det räcka med 4– 6 behandlingar innan du fått det resultat du önskar. Men du kan inte genomföra alla behandlingar på samma gång utan det behöver gå ungefär fyra veckor mellan varje tillfälle. Det är för att huden ska hinna återhämta sig efter varje tillfälle. Du kommer alltså inte få ett snabbare resultat om du inte väntar dessa 4 veckor.