advertorial

Ljus är trygghet. Det är ett faktum som har varit en sanning genom hela mänsklighetens historia. Våra jagande och samlande förfäder fann genom elden värme, ett sätt att laga mat och skapa trygghet från vilda djur. 
Idag används ljus inte bara för att öka synligheten när det blir mörkt ute, utan även för att skapa just trygghet i platser där det annars är farligt.

Trygghet och mys

Sedan ska man förstås inte underskatta hur mysigt det är med att till exempel ha en solcellslampa som står och väntar på en när man kommer hem under vinterhalvåret. Att ha en liten allé av ljus som har stått och laddat upp under dagen, för att sedan börja dela med sig av ljus i skymningen, det är sådant som gör att tillvaron känns lite trevligare.

Naturligtvis finns det även en trygghetsaspekt även i detta. I tider då villainbrott är vardag ger det ändå en möjlighet till att skrämma bort potentiella tjuvar.

Solcellslampa

Allra bäst är förstås om man kombinerar detta med annan sorts belysning, särskilt sådan som aktiveras genom rörelsesensorer. 

Extra viktigt är det så klart om man bor lite avsides och kanske inte har gatubelysning som ser till att lysa upp tillvaron i natten. Då är det ett måste att se till att ens tomt och hus kan belysas ordentligt. För vem vill elva i mörker, speciellt när man bor så långt upp norr som vi gör i vår del av världen?

Vill man inte köpa på sig ett avancerat ljussystem går det som sagt bra att börja med enkla solcellslampor från Solarcamp. Testa själv och känn hur förvånad man faktiskt blir av effekten från bara den enklaste formen av belysning från dessa uppladdningsbara lampor.

På något sätt får man en ökad förståelse för vad ljuset betydde för våra förfäder. Det handlar som sagt om trygghet.