Stora energibesparingar med en Luft/Luft värmepump

advertorial

Den som värmer bostaden eller fritidshuset med direktverkande el kan spara mycket pengar genom att istället installera en Luft/Luft värmepump. I vissa fall kan besparingarna bli så höga som femtio procent. En Luft/Luft värmepump räknas som en grön och miljövänlig energikälla eftersom den tar tillvara på den energi som finns i luften och omvandlar den till värme. Detta trots att den drivs med el. 

Dagens moderna Luft/Luft värmepump är tystgående och fungerar också som luftrenare, vilket är särskilt bra för de som besväras av exempelvis pollenallergi. En Luft/Luft värmepump kan även bidra till ett behagligt inomhusklimat på sommaren då den enkelt kan ställas om för att istället producera kyla. Men man ska vara medveten om att det går åt betydligt mer el för att kyla ett rum än att värma upp det. 

 

Få hjälp med att montera värmepumpen på rätt ställe

Att installera en Luft/Luft värmepump är enkelt och kräver inga ytterligare installationer, till skillnad från andra typer av värmepumpar. Men för att den värme Luft/Luft värmepumpen alstrar ska spridas så effektivt som möjligt i hela bostaden måste värmepumpen monteras på rätt ställe och i rätt höjd. Köper man Luft/Luft värmepumpen från ett företag specialiserat på värmepumpar får man hjälp med att montera värmepumpen på bästa stället. Har man en större bostad med många rum kan man i vissa fall behöva två innedelar. 

Ska man investera i en Luft/Luft värmepump ska man vara noga med att välja en som är anpassad efter nordiskt klimat och låga temperaturer. Annars kommer värmepumpen inte att klara av att leverera värme när det verkligen behövs. Väljer man dessutom ett välkänt märke blir det betydligt enklare att serva och reparera värmepumpen. En Luft/Luft värmepump kan med fördel också användas i kombination med en kamin eller kakelugn.