advertorial

Ibland känns det som om att man har huvudet fullt av kolsyra. Det liksom bara bubblar i knoppen och det känns som att det inte är något styr på tankarna därinne. Det är liksom svårt att urskilja det viktiga från sådant nonsens som bara loopar runt, som en gammal vinylspelare som har hakat upp sig.

Det är helt enkelt inte alltid lätt att vara människa.

Däremot är vi i grund och botten rätt enkla varelser. Ge oss omtanke, värme och mat så brukar vi på det stora hela trivas i tillvaron. Visst kan det vara fint med lite materiell lyx, men det är egentligen inte nödvändigt.

Att reda ut sig själv

Många av våra problem skulle säkert kunna lösas av att vi helt enkelt börjar värdesätta det som vi redan har i våra liv. Istället för att hela tiden sukta efter nya prylar finns det en ro i att inse att man egentligen behöver ganska lite.
Det innebär förstås inte att man ska låta bli att sträva efter saker och ting. Däremot kan det bli till en bra kompass – man inser allt det där ”vill ha” som mer eller mindre har programmerats in i oss.

psykiatriker

När vi tror att vi behöver vara på ett visst sätt, eller äga vissa saker blir vi lätt olyckliga. I varje fall om det går emot vår essens – den människa som vi är innerst inne.

Ibland kan man till och med behöva hjälp av en psykiatriker i Stockholm för att reda ut allt det där trasslet som man bär på inom sig. Det kan vara skönt att få tala ut med någon om sin inre värld och sortera bort det som inte fyller någon annan funktion än att det tynger ned oss.

På så sätt kan vi få en ny start i livet – en ny möjlighet att utforska potentialen i oss själva.