Slappa sommardagar tillsammans med gitarren

Finns det något bättre att göra på sommaren än att ligga i en hängmatta och bara njuta av ljudet från ens favoritmusik i hörlurarna? Man ligger där och vaggas fram och tillbaka i stilla ro och känner ljumna sommarvindar smeka kinden. 
Det är lite av ett paradis.

Musikens potens

Den kloke har sin gitarr med sig, lutandes mot ett träd. För man vet aldrig när inspirationen slår till och man känner sig manad till att skriva en ny låt, eller bara spela med i det man gör. Musik har trots allt den effekten på os människor: den får oss att vilja uttrycka oss. Oavsett om det gäller genom att själva skriva musik, dansa, nynna eller på något annat sätt som faller oss in.
Musik har en förmåga att liksom trigga igång oss på allra gästa sätt.

Du har säkert själv ett gäng låtar som du vet att du verkligen kommer att gå igång på. De där klassikerna som många gånger har hängt med dig ett tag här i livet.
Många av dem har sina rötter i din ungdom, i dina tidiga tonår. Det är trots allt då som vi tar som mest intryck av den värld som finns utanför oss. 
Det är under denna tid som vi bygger vår identitet och raffinerar våra karaktär.

Tillhör du dem som i ungdomsåren hade musiken som en stor källa till inte bara inspiration, utan även tröst och stöd? Då vet du att de där låtarna som vi just nämnde ofta hänger med genom hela ditt liv.
För även om vi besegrar våra demoner när vi blir äldre så kommer det alltid att finnas låtar som har en speciell plats i våra hjärtan.

Kanske lyssnar vi inte på dem lika ofta som när vi var yngre men när vi väl gör det så sveps vi tillbaka till livet som ung.
Musiken är, med andra ord, en tidsmaskin.