Säkerhetsdörrar skyddar mot faror

Det finns många fördelar med att införskaffa en säkerhetsdörr, och det kommer alltid att vara värt pengarna. Att känna sig trygg i sin bostad är väldigt viktigt och något som vi alla värderar högt. Vi tillbringar mer och mer tid i hemmet idag och något så allvarligt som ett inbrott, eller något mindre allvarligt, som exempelvis störande ljud, kan förhindras med säkerhetsdörr.

Dörrar som har allt-i-ett

Det finns flera olika typer av säkerhetsdörrar som skyddar mot olika faror och otrevliga saker. Vissa dörrar har allt-i-ett, vilket gör dem till de ultimata dörrarna. Främsta anledningen till att välja en säkerhetsdörr är för att skydda mot inbrott och brand. Båda händelserna kan vara väldigt traumatiserande och orsaka mycket stress en lång tid efteråt.

Vid inbrott tar en säkerhetsdörr mycket lång tid att bryta upp och det skulle höras tydligt. Det krävs alltså väldigt mycket arbete och många tjuvar skulle inte vilja ta den risken. Risken att bli påkommen är väldigt stor, eller att boende hinner ringa polisen. I bästa fall väljer tjuvarna bort säkerhetsdörren.

Vid brand är dessa dörrar väldigt motståndskraftiga. Om de skulle börja brinna, vilket är osannolikt, så brinner de väldigt långsamt. Det är gjorda av galvaniserat järn som är väldigt svårantändligt. Nya lägenheter byggs numera alltid med säkerhetsdörrar eftersom det finns krav på detta. Varje lägenhet byggs som en separat brandcell vilket gör det svårt för branden att sprida sig.

För den som sover lätt eller jobbar hemma

Är man lättstörd och jobbar mycket hemma, eller jobbar på natten och sover på dagen, kan man skaffa en säkerhetsdörr för att stänga ute oönskade ljud från trapphus och grannar. Säkerhetsdörren är klädd i ett ljudisolerande material som stänger ute ljud. Perfekt för den som vill ha tyst och lugnt runt omkring sig.

Överväger man att skaffa en säkerhetsdörr finns det olika varianter med olika utseende. Olika stilar passar olika hus, kika på säkerhetsdörrar idag!