Så kan du känna dig fräschare

Så kan du känna dig fräschare

Alla har nog några gånger upplevt den där känslan av att inte känna sig riktigt ren och fräsch. Det kan till exempel vara efter ett hårt träningspass då man svettats mycket, efter en lång resa där man inte haft tillgång till en dusch på ett tag eller när man varit sjuk under en period och helt enkelt inte orkat duscha. Även under vinterhalvåret är det större risk att känna sig lite grå och tråkig och det kanske inte räcker att bara ta en dusch och göra sig i ordning som vanligt för att få den där riktigt rena känslan. Så hur kan man då göra för att piffa till sig och bli sitt bästa jag?

Förutom att uppdatera sitt skönhetsförråd hemma med de mest läkra rena parfymerna finns det ett antal knep att ta till. Genom att se till hela kroppen och gå igenom kroppsdel för kroppsdel kommer man långt i processen att bli som ny. Till exempel kan man börja nedifrån och upp – börja med att ta väl hand om dina fötter. Slipa hälarna, smörj in fötterna med en lyxig fotkräm, klipp tånaglarna och måla dem i en snygg färg. Om du vill slå på stort kan du unna dig en riktig fotbehandling hos en fotterapeut. Fortsätt uppåt och smörj in huden med en bodylotion och glöm inte att även ge dina naglar omvårdnad. Att ha välvårdade naglar gör mer än vad man tror för helhetsintrycket och får en alltid att känna sig mer hel och ren. Vårda nagelbanden och måla naglarna med ett nagellack som håller länge.

En stor del av ens utseende är givetvis ansiktet så ansiktsvård är alltid något som är värt att lägga tid på. Lägg en ansiktsmask, plocka ögonbrynen, skrubba läpparna och avsluta med att lägga en makeup som ger ansiktet en extra lyster.