Ring en låssmed i Göteborg när du är utelåst

Du vet i filmer när en rik knös eller en ond liga har något slags bankvalv eller liknande där de förvarar massa värdefulla eller förbjudna grejer som ingen utomstående ska komma åt? Inte sällan brukar de ha ett coolt och fiffigt låssystem. 

Typ ögon- eller röstidentifikation eller något i den stilen. Eller kanske ett lösenord. För dem duger inte någon gammal skruttig nyckel. De ska alltid ha det mest moderna och exklusiva i låsväg. Men ändå lyckas någon ändå alltid bryta sig in känns det som. 

Lösenord eller låssmed

Du önskar säkert att du hade kunnat öppna dörren till din lägenhet i Göteborg med ett lösenord. Inte minst när du kommer hem sent på natten efter en lång resa och inser att du har tappat bort nyckeln. Den är bara puts väck. Ingenstans. Trots att du har tömt alla fickor och fack. 

Reservnyckeln! Den finns ju hos polaren. Men klockan är 02.30 mitt i natten på en vardag. Inte en chans att din kompis skulle förlåta dig för att du väcker hen så här dags för att komma in. Det är bara till att ringa låssmeden. 

Slipp en natt i trapphuset

Låssmeden är väl egentligen det sista alternativet man vill välja. Du vill helst lokalisera sin nyckel utan att behöva byta låset i dörren. Men det är väl lite som med en bärgningsbil. Du vill aldrig hamna i en situation där man behöver utnyttja tjänsten. Samtidigt är du otroligt tacksam över att den finns när du väl hamnar i ett läge där du inte har något val.  

För när du väl är utelåst är det faktiskt inte svårare än att googla på “låssmed Göteborg” och ringa din lokala låssmed som har jour. Därefter brukar det faktiskt lösa sig av själv. Du kanske behövde lägga ut en slant, men du slapp åtminstone spendera natten i trapphuset. 

2 000 comments

  1. I have found very interesting your article.It’s pretty worth enough for me.
    In my view, if aall website owners and bloggers
    made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.