Nördarna som revolutionärer världen

Det här med vad vi har för hobbies är en spännande sak. Hur kommer det sig att vi gillar just vissa saker? Är det något som vi har lärt oss av andra när vi har växt upp? Eller finns det redan ”i blodet” när vi föds?

Extra spännande blir det förstås när någon i familjen har ett helt annat intresse än någon annan i sagda familj har. Var kom den hobbyn ifrån liksom? Plötsligt har man ett barn som titt som tätt kikar in på Speed-line.com för att köpa delar till mopeden utan att något av syskonen, eller föräldrarna, någonsin haft meckande som intresse.

Kul är det i varje fall. Det är trots allt tack vare dem som nördar in sig riktigt hårt på något som innovationer blir skapade. Blir man tillräckligt intresserad av något så kommer man nämligen till slut till en vägledare: Ska man börja komma på egna lösningar eller inte? 
För ofta förändras och utvecklas ens preferenser ju mer man sysslar med något. Förr eller senare inser man att det bästa är att utveckla egna lösningar för att få saker precis som man vill. Saken är den att dessa egna lösningar faktiskt kan vara något som revolutionerar ett område. När andra väl får nys om det så börjar ryktet spridas och plötslig vet alla – inom området – vem man är.
Nästa steg är förstås att börja sälja varan, förutsatt att tillräckligt många är intresserade.

Det är på detta sätt som nördar blir till entreprenörer. I vissa fall blir sedan dessa entreprenörer till världsnamn, så som Steve Jobs, Elon Musk och många fler.

Vem vet: Kanske är det du, eller ditt barn, som spenderar oändliga timmar med någon hobby som är framtidens samhällsutvecklare? Stöd därför och när det där intresset, för det finns inte någon starkare drivkraft här i livet än passion.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *