Något gott till middag

Ibland kan man bli så fast i sina hjulspår när det gäller middagsmat att man till slut börjar tappa all inspiration. Idag finns det många sätt att få hjälp på traven och hitta nya maträtter och ingredienser, som kan krydda upp i köket, och få igång fantasin och matglädjen igen. Man kan börja köpa matkassar, följa förslag på veckomatsedlar i magasin eller köpa köttlådor i en kötthandel i Stockholm, eller på annan ort. Det brukar finnas ett flertal lådor med olika innehåll, och om man frågar så kan man även få tips på maträtter som man kan laga med de basingredienserna som man får i lådan. 

 

Korv och köttfärs

När man handlar i en kötthandel så brukar det finnas tre stora typer av kött som säljs mest: rent kött som kotletter, filéer, stekar med mera. Malet kött i form av olika sorters köttfärs. Samt korvar av alla de slag från färska till rökta och torkade. Dessutom kan det finnas en del övriga charkvaror som rostbiff och kokt skinka, men även en hel del tillbehör som man kan använda vid matlagningen. Det kan vara fetaost, grönsaker, kryddor och allt mellan himmel och jord beroende på utrymmet och inriktningen i kötthandeln.

 

 

Beställa i förväg

På en kötthandel som säljer köttlådor kan man beställa sin köttlåda i förväg, för avhämtning vid avtalad tid. Det innebär att man kan vara säker på att alla ingredienser finns och det går mycket snabbare när man kommer för att hämta den. Eller de, beroende på hur mycket mat man vill köpa. Ibland varierar kötthandeln sig och kan ha en veckans köttlåda, som kanske följer säsong eller det som man lyckats få tag i just då. På det sättet kan man få den variationen i sin matlagning som man önskar och dessutom kunna hitta något nytt som man inte känt till eller tänkt på. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *