Mitsubishi i Stockholm håller än

Vad ska man egentligen tänka på när man köper bil? Faktorer som säkerhet, komfort och hur mycket drivmedel bilen drar per mil är sådant som du kanske spontant tänker på. Om VM-guld i rally är viktigt för dig i val av bil borde ditt val vara enkelt. Mitsubishi. 

Det var med Mitsubishi som Tommi Mäkinen tog fyra världsmästerskapsguld på rad i slutet av 1990-talet. Bara det är inspiration nog för att sätta Mitsubishi i topp på önskelistan när du ska köpa ny bil. 

Vad finns det mer att säga om Mitsubishi? Tja, det är från början en japansk biltillverkare. Eller, från början har Mitsubishi egentligen sina anor inom logistik. Det var så företaget kom till världen på 1870-talet. Mitsubishis första personbil såg dagens ljus år 1917. Då var det emellertid knappast någon storsäljare. Bilen fanns nämligen enbart på marknaden i fyra år innan Mitsubishi lade ned tillverkningen av modellen. Den sålde inget vidare. 

 

Reste sig från motgångarna

Skam den som ger sig dock. Mitsubishi gav inte upp. Inte på långa vägar. Man fortsatte producera bilar, både personbilar och tyngre modeller. Även om man fortsatte stöta på en del motstånd, inte minst på asiatiska marknaden, höll man i och höll ut. Mäkinens titlar i slutet på 1990-talet blev en välbehövlig skjuts för den japanska motorjätten som fortfarande konkurrerar på allvar. Både inom rally och vanliga personbilar.  

Även här på hemmaplan i Sverige är Mitsubishi ett högst aktuellt bilmärke. Annars skulle Mitsubishi i Stockholm inte ha en chans att överleva. Men det gör dem, och det finns flera verkstäder i huvudstaden som specialiserar sig just på det här märket. Det måste såklart betyda någonting. Vad det allra minst betyder är att du som Mitsubishi-ägare i Stockholm vet att det finns åtminstone en verkstad som du alltid kan få hjälp på. Det är värdefull kunskap.