Magasinering i Uppsala

Att låta magasinera hela eller bara delar av bohaget kan vara en bra lösning inför en renovering, men också då man inte med en gång får tillgång till den nya bostaden. Det kan också vara ett säkert sätt att förvara skidutrustningen eller vindsurfingbrädan på under den period på året då de inte används. 

Ett magasin kan med andra ord vara bra till mycket och oavsett anledning finns det några saker att tänka på. En av dem är ytan. Genom att packa smart i flyttlådor kan man stapla tre stycken ovanpå varandra, och på så vis klara sig på en mindre yta. Vilket givetvis påverkar hyran positivt. Tycker man att det är svårt att själv bedöma hur stort förråd man behöver har vissa företag som hyr ut magasin smarta räkneverktyg på sina hemsidor, men man kan också ringa eller mejla: https://www.flyttharry.se/.

Tänk på säkerheten

Det finns både uppvärmda förråd och kallförråd att hyra. Uppvärmda förråd har en jämn temperatur året om vilket kan vara bra om man exempelvis ska magasinera bohag som böcker, kläder, konst och annat. Ibland har man behov av att hämta och lämna saker i förrådet även på helger och kvällar. Då gäller det att välja ett magasin med lite mer generösa öppettider. Men klarar man sig med ett magasin som endast har öppet under kontorstid brukar man kunna komma ned i pris. 

Priset mellan olika magasin kan skilja en hel del och man kan tjäna en hel del på att jämföra priser. Enklast är att fylla i en prisförfrågan via de olika företagens hemsidor. Men då säkerheten mot brand och inbrott också är viktig kan det vara bra att även åka och titta på förrådet innan man bestämmer sig. Då har man även möjlighet att ta reda på om försäkring ingår i priset, även om den egna hemförsäkringen också brukar gälla.