Att skapa helt egna plagg som man kan bära är en riktigt härlig känsla, det gör att man har något helt unikt som ingen annan har. Det är dock inte alla som har tillräcklig kunskap, skicklighet och tålamod för att kunna skapa ett nytt plagg helt från grunden, som dessutom sitter bra på kroppen. Det man då kan göra istället är att köpa kläder på andrahandsmarknaden för att sedan göra om dem till något helt eget.

Online eller fysiska butiker

Det finns många second hand butiker, både fysiska och online, där det går att hitta mängder av olika sorters plagg och accessoarer i varierande färg, material och modeller. Det gäller bara att tänka ut vad det är man vill göra och därigenom komma fram till vilken typ av plagg eller material som man behöver. Eller så kan man helt enkelt besöka en second hand butik och låta sig inspireras på plats. 

Varför second hand?

Det går såklart att köpa nya plagg och göra om dem, men det som är så bra med second hand är att det är betydligt billigare (så det gör inte lika mycket om man misslyckas med sin vision) och det är dessutom bra för miljön. Det man däremot kan behöva köpa nytt är detaljer och tillbehör såsom knappar, dragkedjor, tråd och så vidare. Har man en väldigt specifik och tydlig vision så kan man även behöva köpa lite extra material.

Införskaffa rätt tillbehör

För att kunna sy om plagg i alla möjliga sorters material så är det viktigt att ha rätt sybehör. Hos LeatherHouse finns sybehör som är väldigt bra att ha om man ska arbeta med skinn och läder, men också sådant som kan behövas när man arbetar med andra material. För extra inspiration och guidning hittar man även litteratur som kan vara god hjälp på vägen till det nya, egentillverkade drömplagget (eller accessoaren).