Låt led-ljuset leda vägen.

Låt led-ljuset leda vägen.

Vi går mot ljusare tider. Varje gång som man tittar ut på morgonen så märker man nästan skillnaden från dag till dag numera. Speciellt nu när det har snöat en del under en kort period. Man ska helt enkelt inte underskatta hur stor skillnad vit snö på marken påverka hur mycket ljus som reflekteras.

Och visst blir det lite lättare att vara pigg och alert när det är ljust ute? Man går till jobbet med lite lättare steg och när det är ljust ute vid hemgång så har man mer energi till kvällen. Annars är det ju lätt att känna sig urlakad och lite pömsig när det känns som om att det är mörkt hela dygnet.
Ett tips är att ta en lunchpromenad under årets mörkaste månader. Det gör att man får en energiboost mitt på dagen och orkar mer. Lite som att dricka kaffe utan att riskera att bli alldeles sprallig i kroppen.

Sedan är förstås frågan också vad man har för ljus inomhus. Både på arbetsplatsen och hemma. Sådant gör ju nämligen stor skillnad för dagens energinivåer. Inte bara på dagen, men också för kvaliteten på nattens sömn. Våra kroppar vill ha varmt ljus – alltså åt det mer röda hållet – på kvällen för att komma ned i varv.

På dagen däremot så är det mer blått ljus som gäller. Det gör att vi känner oss alerta och på hugget.

Fler och fler företag och privatpersoner upptäcker också den ekonomiska fördelen med att se över sin ljuskällor. Att ha en led strip från Public Light ser till att hålla tillbaka kostnaderna. De nya ljuskällorna är helt enkelt mer energieffektiva än våra gamla sådana. Det säger sig självt att utvecklingen går framåt. Med andra ord fins det alltid både ekonomiska och rent arbetsmiljömässiga fördelar i att hänga med i den senaste teknikutvecklingen.