Hitta tillförlitliga byggföretag i Stockholm

För att drömhuset eller renoveringen inte ska bli en mardröm är det viktigt att man anlitar rätt byggföretag. Genom att läsa på ordentligt om byggregler och lagar så att man vet vad som gäller kan man undvika många fällor. Visst arbete kan exempelvis behöva utföras av särskilt certifierade hantverkare, annars gäller inte försäkringen. När man letar byggföretag i Stockholm är det alltid bra att ta in kostnadsförslag från flera olika aktörer så att man kan jämföra priser.

Det lönar sig oftast att använda sig av totalentreprenad, både ekonomiskt men även tidsmässigt. Ett byggföretag med totalentreprenad har all kompetens samlad inom sitt företag, som exempelvis snickare, VVS-tekniker, målare, murare, betongarbetare, markentreprenörer, elektriker, plattsättare med flera. Detta gör att arbetet går snabbare då arbetsledaren hela tiden ser till att arbetet flyter på och att rätt hantverkare kallas in för de olika momenten. Man slipper också skriva kontrakt med flera olika hantverkare och skulle något gå fel kan inte olika hantverkare skylla på varandra.

 

Kontrollera byggföretaget hos Skatteverket

Ett väletablerat byggföretag som har varit verksamt under en längre tid är ofta att föredra då det har en mer stabil ekonomi. Ett företag med dålig ekonomi kan nämligen gå i konkurs, vilket kan försena bygget. Inte sällan leder det också till högre kostnader och andra problem, som exempelvis att man inte kan flytta in när det är tänkt etc. Därför ska man även kolla upp den byggfirma som man funderar på att anlita hos Skatteverket.

Det byggföretag som man väljer att anlita ska givetvis ha en ansvarsförsäkring, men innan arbetet påbörjas måste man skriva ett ordentligt kontrakt. I det ska de olika moment som ska göras finnas med tillsammans med ett slutpris. Det ska också stå när byggnationen ska vara klar och redo för en slutbesiktning, men även vad som sker om det blir förseningar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *