Hitta din doft

Hitta din doft

En parfym kan många gånger bli ”din” doft. Den doft andra människor förknippar med dig helt enkelt. Det gör också att det inte alltid är det enklaste att hitta en ny parfym man identifierar sig med. Om du är osäker på om du kommer tycka om en parfym kan du börja med att köpa en liten flaska. Då gör det inte så mycket om det kanske inte blir din favorit. På internet kan man dessutom få tag i billigare parfymer än i butik. Onlinebutiker har inte samma behov av centrala lokaler eller andra dyra kostnader. Det gör att de kan sälja samma parfymer som butiker säljer till ett lägre precis.

 

Eau de toilette eller eau de parfum?

Många har svårt att skilja mellan eau de toilette och eau de parfum. Men vad är egentligen skillnaden? Det handlar egentligen om parfymens doftkoncentrat. Där eau de toilette är den mildare varianten av de två då den innehåller parfymolja på ca 5-20 %. Eau de parfum däremot är betydligt starkare och innehåller 10-30 % parfymolja. Det gör att doften blir mer intensiv och varar längre. Vilken parfym du ska välja handlar helt enkelt om hur starkt du vill dofta av parfymen och även hur länge du önskar att doften ska sitta i. En eau de toilette passar utmärkt som en vardagsparfym medan en eau de parfum kan passa bra till fest.

 

 

Klicka hem dina favoriter

På coolpriser.se hittar du ett stort utbud av parfym till låga priser. Du kan välja mellan massvis med kända märken. Någon av deras parfymer kanske blir din nya favorit? Eller så kanske du redan har en favorit men inte riktigt vill betala så mycket som du får göra i butik. Eller så kan du passa på att köpa en julklapp till din partner. Att få en parfym i present är för många en väldigt uppskattat.