Ett fönster i ytterdörren ger mer ljus inne

Vad säger en ytterdörr om huset den sitter på? Har du någonsin studerat hur andras ytterdörrar ser ut? En del ser tunga och rejäla ut medan andra är smäckra och läckra. Det man bör tänka på är att dörren bör passa huset.

En modern dörr på ett hus från sekelskiftet kan fungera om man försöker hitta modeller som stämmer väl överens med huset. Ett hus med snickarglädje bör ha en ytterdörr i liknande stil. För hus som är strama och moderna passar dörrar som är trendiga och strikta i sina linjer.

Mer ljus till hallen

Att ha en ytterdörr som ser välkomnande ut för både boende och gäster är trevligt. Många gånger är det en hall som man möts av när man kommer in. Det rummet är ofta ganska mörkt, så man vill göra allt för att få in lite dagsljus där! Ett bra sätt är att skaffa en ytterdörr med fönster från https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar.

Fönstret i dörren kan sitta på olika sätt. Dels kan det vara en ren ruta mitt på dörren, men likaväl en halvbåge i övre halvan. Andra alternativ är att ha en smalare del på mitten som går nästan hela vägen, som ger ljus även på hallgolvet.

Ytterdörr med eller utan insyn

När man bestämt sig för vilken ytterdörr man skall ha kan man fundera på om det ska vara klarglas eller frostat glas i fönstret. Klarglas ger lite mer ljus in i huset, men det ger också mer insyn i huset för folk utanför. Precis som frostat glas stänger insynen utifrån. 

Är man osäker kan man alltid skaffa en dörr med fönster i klarglas och sedan själv köpa önskad fönsterfilm och sätta fast. Färgen på dörren kan vara en som går ton i ton med huset eller i en accentfärg till väggarna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *