En väl beprövad trestegsraket!

En väl beprövad trestegsraket!

Jag skulle säga att vi alla behöver en stund för oss själva, varje dag. När är din sån stund? När du går och tränar, när du precis lämnat barnen på dagis och tar en latte i solen innan du fortsätter till jobbet? Eller är det, som för många andra, stunden när du får ta hand om ditt ansikte. Det är en kort stund där du bara fokuserar på dig själv. På ditt yttre, ja visst, men också, enligt mig, på ditt inre. Det finns något så meditativt i att rengöra, massera ditt ansikte och med små rörelser klappa in kräm och oljor i huden. En eller två gånger i veckan kanske du gör stunden till något längre, något mer av et t projekt. Du badar i badsalt med lugnande doft (jag rekommenderar lavendel, med uttalat lugnande egenskaper), tar dig tid att fila fötterna och måla naglarna. När du målar naglarna rekommenderar jag att lägga först baslack (som jämnar ut ytan du ska måla på), sedan det färgade lacket och sedan topplack. I dag finns det otroligt bra topplack på marknaden, som med sin glans och hållfasthet nästan kan liknas vid salongernas manikyr. 

I alla fall, om vi tar bas-, färg- och topp-lacks-liknelsen till rutinen för huden skulle jag säga att den ser ut såhär: Rengöring (för att göra huden så redo som möjligt för de steg i rutinen som följer), peeling (forsatt förberedelse för finalnumret) och slutligen en återfuktande ansiktsmask. Enligt mig finns det, om man hittar en lugnande, återfuktande mask utan aktiva ingredienser, ingen mening med att använda dag och nattkräm. I stället rekommenderar jag att använda din favoritmask hela tiden! Den blir enligt nagellacks liknelsen ditt topplack: plumpar och återfuktar och ger glow, förseglar din rutin och gör dig redo antingen för en god natts sömn eller för ett lätt lager foundation. Finns att köpa på till exempel www.sephora.se

 

 

Observera att jag måste betona igen, hör efter med någon professionell, så att du inte väljer en ansiktsmask med aktiva ingredienser som syror eller dylikt. Det kan verka stjälpande snarare än hjälpande på hudens tillstånd.