För att kunna ha god munhälsa med friska och hela tänder så är förebyggande arbete A och O. En tandhygienist jobbar med att vägleda sina patienter till goda vanor som stärker tänderna och minskar risken för karies samt andra tandsjukdomar. Genom att göra regelbundna besök hos en tandhygienist så är det möjligt att undvika väldigt många besvär och dyra tandläkarräkningar. Det gäller såklart att göra det tandhygienisten råder en till, så lite jobb måste man göra själv.

Det behöver inte vara svårt att sköta om sina tänder

Det är sällan några avancerade saker som krävs för att upprätthålla god munhälsa. Tandborstning två gånger om dagen (morgon och kväll) med en tandkräm som innehåller fluor är något som räcker väldigt långt. Det är även bra att komplettera tandborstningen med tandtråd eller dylikt för att också komma åt mellan tänderna. Det kan dock finnas de som behöver ännu fler rutiner och produkter för att tänderna ska må så bra som möjligt, det kan en tandhygienist hjälpa till att upptäcka.

En tandhygienist kan förutom att ge riktigt bra tips och råd som handlar om tandvård även ta bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning samt putsa och polera tänderna vid behov. Med en jämn tandyta blir det lättare att rengöra tänderna och en slät yta kan göra det svårare för bakterier att fästa. 

Tandläkare och tandhygienister på Odenplan

Hos Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål på Odenplan arbetar duktiga tandhygienister i en modern miljö. På kliniken erbjuds flertalet behandlingar för att kunna möta patienters behov och den senaste utrustningen används för goda resultat. Tandhygienisterna på Odenplan har lång erfarenhet och goda kunskaper inom allt som rör tandvård. Det gör att ett besök på kliniken kan vara ett stort steg på vägen till riktigt bra munhälsa. På https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct går det att läsa mer om vad kliniken erbjuder.