Hemmakontoren är här för att stanna. I varje fall i någon omfattning.
Detta verkar de flesta trendspanare och andra typer av experter vara ense om. För under det rådande läget har många av oss upptäckt hur skönt det är att i varje fall få spendera en del av arbetstiden hemmavid. Ofta är det lättare att fokusera sig på arbetet som man har framför sig, oavsett om det handlar om kontering eller grafisk design.

Trender i tiden

Det kommer att bli intressant att se vilka andra trender som föddes under denna period, när vi väl har fått lite distans till den. Kanske är det så att precis som många mindre företag dessvärre gick omkull så föddes det också en ny sorts entreprenörskap under denna tid. 
Kriser brukar trots allt ha den sortens effekt på oss: antingen går vi under eller så finner vi sätt på vilket vi frodas som aldrig förr.

För kreativitet och upptäckarlusta tycks vara inskrivet i det mänskliga DNA:t. Det är något med oss som livsform som bara längtar efter att utforska potentialen här i livet. Oavsett om det gäller i stort eller i smått.
Många av oss har säkert börjat vandra i skog och mark för första gången i livet under det senaste året. Intressant nog så är ju just skogen en plats för hälsa och återhämtning – något som verkligen har kommit väl till pass i dessa tider.

På något sätt känns det ändå väldigt hoppfullt att vara människa, trots allt som har hänt oss. Även om det är oroligt på många håll i världen verkar vi också ha kultiverat en känsla av samhörighet under den senaste tiden. Det är något som är ovärderligt och som garanterat kommer att visa sig vara det fundament som vi bygger framtidens värld på.
Vi har nämligen alla gåvor som vi på något sätt kan bidra med när vi nu blickar mot nya horisonter.