Det är viktigt med besök hos tandläkare för att undvika tandlossning

Tandlossning är något som är starkt kopplat till hur väl du tar hand om dina tänder. Den beror på en infektion i tandens fäste som kan leda till att tänderna lossnar från käken. Genom att sköta sin dagliga rengöring av tänderna så kan man undvika tandlossning eftersom man då tar bort de bakterier som annars sätter sig runt tänderna och orsakar infektioner, vilket i sin tur leder till tandlossningen. Det är dock en sjukdom som går långsamt och det är därför inte så lätt att själv upptäcka den. 

Det gör inte alltid ont

En inflammation kring tänderna gör inte ont och är därmed svår att upptäcka. Inflammationen kan också finnas länge innan tänderna börjar lossna. Ett tecken kan dock vara att det blöder från tandköttet i samband med tandborstning. Om det sker, eller om en eller flera tänder känns lösa, bör man kontakta en tandvårdsmottagning. 

Besök hos tandvårdsmottagning kan förebygga besvär

Det är också klokt att gå till en tandläkare eller tandhygienist med jämna mellanrum trots att man inte har några symptom. De kan undersöka munnen och därmed märka om tandköttet är inflammerat eller om tänderna är på väg att lossna. Fördelen med att upptäcka problemet i ett tidigt stadie är att behandlingen blir enklare att göra. En tandläkare eller tandhygienist kan även ge goda råd om hur man ska sköta sina tänder för att undvika tandlossning och andra besvär i munnen.

GloriDent AB är en tandläkarmottagning i Järfälla som bland annat utför allmäntandvård och undersökningar samt behandlar karies och tandlossning. Det går att läsa mer om dem och boka tid på https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/.

Vårda tänderna dagligen

Det är som sagt viktigt att hålla tänderna rena så att inte bakterier får möjlighet att samlas mellan dem. Förutom att borsta tänderna morgon och kväll så är det även bra att använda mellanrumsborste, tandtråd, eller tandsticka för att verkligen komma åt där det behövs. Detta i kombination med regelbundna tandläkarbesök kan göra att man slipper tandlossning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *