advertorial

Har du blivit besatt av att spela padel? Är det sporten du länge väntat på och som nu är en naturlig del av ditt liv? Tycker du att det är svårt att få tider i allmänna padelhallar, och drömmer om att ha en alldeles egen padelbana? Eller har du en affärsidé och ser potentialen med en padelhall där det saknas en sådan? 

Du kanske har märkt av det ökade intresset för padel på sistone och den stora efterfrågan efter hallar som erbjuder möjlighet att spela padel. Funderar du på att ta steget och faktiskt bygga padelbana, antingen bara till dig själv om du har möjlighet, eller som ett affärsprojekt? Kanske är ni några stycken som går ihop och bygger tillsammans, bara för nöjes skull eller som verksamhet. 

Det poppar upp padelbanor här och var, och de flesta är i princip alltid fullbokade, särskilt i de större städerna. Det finns därmed gott om plats för fler banor, och möjlighet att driva en hall för padel affärsmässigt.

 

bygga padelbana

 

Vilken typ av bana ska man välja och vad kostar det?

Vill du bygga privat, kanske det räcker med en singelbana, som mäter 6 x 20 meter. Vill man ha dubbelbana krävs en yta på 10 x 20 meter. Bygger man en hall med flera banor är det också en idé att ha några singelbanor. I övrigt behöver man tänka på takhöjden, som bör vara 6 till 8 meter för optimal spelupplevelse. Som underlag används konstgräs som är slitstarkt.

Kostnaden för att bygga padelbana ligger på mellan 250 000 till 450 000 kr exklusive moms. Vad det kostar för ditt bygge beror på hur stora banor du vill ha, hur mycket arbete som krävs för att förbereda underlaget, samt vilken belysning och vilket underlag du väljer. Kontakta en firma som tillhandahåller material och tjänster för ditt bygge, och få en offert på just din padeldröm.