Återvinning, värmepump och planering är viktiga saker för både natur och plånbok

Allt fler människor blir medvetna om att vår natur inte mår bra och vill göra något åt det. Dessvärre är det inte ovanligt att man som enskild person utan en högt uppsatt position eller stora möjligheter att göra sin röst hörd känner att det ändå inte spelar någon roll vad man gör. Där har dock människor väldigt fel, det viktiga är att folk gör sitt bästa, då kan vi tillsammans skapa hållbara förändringar. Det finns till exempel tre enkla saker man kan göra i sitt hem som gör skillnad.

Börja sopsortera

Genom att separera plast, pappersförpackningar, metall, glas och tidningar från de brännbara soporna så kan de på ett eller annat sätt återvinnas. Det är en liten sak som har stor effekt i längden, tänk så mycket som annars bara bränns upp men som hade kunnat gjorts om och använts till något annat. Som villaägare kan det dessutom ha den positiva effekten att man inte behöver soptömning lika ofta. 

Dra ner på energiförbrukningen 

Det är bra att försöka tänka på att inte lämna lampor på då man går hemifrån eller duscha i timmar, men det som verkligen kan göra skillnad på den här punkten är att installera en värmepump. Värmepumpar kan sänka energiförbrukningen i en bostad vilket både miljön och privatekonomin tjänar på i längden. På värmepumpistockholm.nu kan man få tips på den bästa lösningen för sin bostad och även få hjälp med installation samt driftsättning. 

Planera mera 

Genom att planera bättre kan man spara både pengar, energi och miljö. Till exempel kan man planera måltider veckovis och handla därefter, då köper man endast det man har tänkt använda vilket minskar risken att man måste kasta mat eller råvaror på grund av att de blivit för gamla. Planera även användningen av bilen (om sådan finns i hushållet) det kan till exempel vara riktigt smidigt att passa på att kasta sopsorteringen när man ändå åker och handlar. Undvik onödigt många resor, planera vad som ska göras och spara in på bensinen och miljön. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *